Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εξακολουθεί να επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες μιας πολιτικής με την οποία οι αποστολές των χωρών θα ταξιδέψουν με επιπλέον ιατρικό προσωπικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ώστε να μην επιβαρύνουν την Ιαπωνία που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ Τζον Κόιτς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πρόσθετο ιατρικό προσωπικό θα βρίσκεται στις αποστολές των ξένων Ολυμπιακών αντιπροσωπειών για την υποστήριξη των ιατρικών επιχειρήσεων και την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19 στους Αγώνες. Δεν είπε όμως, πόσοι επιπλέον επαγγελματίες του ιατρικού τομέα θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή τον αριθμό αυτών που θα πρέπει να φέρει κάθε ομάδα.

«Η ΔΟΕ συνεργάζεται στενά με τους Ιάπωνες εταίρους της στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 και με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της πολιτικής (της συμμετοχής στους Αγώνες επιπλέον ιατρικού προσωπικού)», αναφέρει απάντηση της ΔΟΕ στο Reuters σε ερώτηση που της έθεσε την Τρίτη. Ανέφερε επίσης ότι η πολιτική της θα είναι «ένα περαιτέρω μέτρο για την εξασφάλιση ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο».

Οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020» έχουν ανακοινώσει, ότι οι Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, θα προχωρήσουν, υιοθετώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι οι αθλητές δεν θα αναμιχθούν με το ιαπωνικό κοινό, αλλά το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξανόμενη αντίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου.

Αρκετές δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία έδειξαν ότι η πλειοψηφία του κοινού αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένας αυξανόμενος μάλιστα αριθμός επενδυτών σε ιαπωνικές μετοχές πιστεύει επίσης ότι η ακύρωση των Αγώνων είναι καλύτερη για την αγορά, εντείνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα.

TIPSTERS
X