«Η επιβίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια χώρα που έχει 200 εκατομμύρια προπονητές Seleçao είναι αδύνατη», είχε πει ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, συνοψίζοντας τη γνώμη του, για την πιο απαιτητική δουλειά στο ποδόσφαιρο. Μόνο ένας προπονητής στην ιστορία, ο Φλάβιο Κόστα, υπεύθυνος μεταξύ 1944 και 1950, πέρασε πάνω από πέντε χρόνια στο βραζιλιάνικο πάγκο. Ο 59χρονος Αντενότ Λεονάρντο Μπάκι, γνωστός έως Τίτε, έφτασε στη Selecao τον Ιούνιο του 2016 και συνεχίζει.

Κέρδισε 38 και έχασε μόλις τέσσερις από τους 52 αγώνες του, έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (12-2 τα γκολ) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. «Η πανδημία επηρέασε την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα που δείξαμε ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου», είπε ο Τίτε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIFA, λέγοντας για τον Νεϊμάρ:

«Ο Νεϊμάρ έχει ωριμάσει πολύ. Πριν, όταν βρισκόταν στη Μπαρτσελόνα και στις πρώτες μέρες μου με τη Seleçao, ήταν ένας παίκτης που σκόραρε, είχε ρυθμό, ντρίμπλα, έκανε ατομικές ενέργειες. Τώρα έχει επεκτείνει την περιοχή στην οποία παίζει και, καθώς είναι σκόρερ, δημιουργεί όμως και για τους άλλους. Είναι τώρα αυτό που αποκαλούμε «τόξο και βέλος» – μπορεί να ρυθμίσει τα πράγματα και να τελειώσει τα πράγματα», τόνισε.

«Νομίζω ότι ο Αλισον τον τελευταίο χρόνο ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας. Για εμένα οι τρεις καλύτεροι παίκτες στον κόσμο σήμερα, είναι αυτοί που ψήφισα για τα βραβεία The Best της FIFA: Ο Νεϊμάρ πρώτος, ο Λεβαντόφσκι δεύτερος, ο Ντε Μπρόινε τρίτος». Οσο για τις καλύτερες ομάδες, εκτός από τη Βραζιλία, είπε:

«Είναι δύσκολο να πω. Μετά την πανδημία, οι ομάδες δεν είχαν ευκαιρίες να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Η Ιταλία επέστρεψε παίζοντας ποδόσφαιρο που είναι πολύ πιο όμορφο. Το Βέλγιο έχει ακόμα αυτή τη μεγάλη γενιά και έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στον κόσμο, τον Ντε Μπρόινε. Η Γαλλία είναι επίσης πολύ δυνατή.»

TIPSTERS
X