Ευρωπαϊκή δυάδα

Ευρωπαϊκή δυάδα

Πάμε σε δύο παιχνίδια από τα προκριματικά του Champions League για σήμερα

Καλησπέρα σε όλους, πρώτη επιλογή για σήμερα μια δυάδα από τα προκριματικά του Champions League για σήμερα.

Ξεκινάμε με το ματς της Μπόντο Γκλιμτ με την Λέγκια Βαρσοβίας.

Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της η πρώτη, καθώς πήρε το παρθενικό πρωτάθλημα, έπειτα από 4 δεύτερες θέσεις (1977, 1993, 2003, 2019). Άγγιξε το… τέλειο, ξεπέρασε κατά 19 βαθμούς τη 2η Μόλντε, ενώ σημείωσε 103 γκολ, πάνω από 3 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες, όπως οι επιθετικοί Γιούνκερ, Χάουγκε και Τσίνκερναγκελ και φέτος η εικόνα της δεν είναι αντίστοιχη. Μετρά επίδοση 7-3-3 στο πρωτάθλημα και είναι 2η πίσω από τη Μόλντε. Στο προηγούμενο παραχώρησε 2-2 στη Βίκινγκ, στα 5 τελευταία έχει κερδίσει μόνο την εκ των ουραγών Στάμπαεκ.

Σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα Πολωνίας η Λέγκια, φορμαρίστηκε όταν έπρεπε (10-5-0 στα 15 τελευταία) και έκοψε πρώτη το νήμα, 5 βαθμούς μπροστά από τη Ρακόβ. Δεύτερος σερί τίτλος και 15ος στην ιστορία της, πέρασε πρώτη στη σχετική λίστα της χώρας. Η χρονιά θεωρήθηκε επιτυχημένη και συνεχίζει στον πάγκο της ο Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς. Στόχος είναι πλέον μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Έχει καιρό να κάνει αντίστοιχη, μόλις το 2016 ήταν η πιο πρόσφατη συμμετοχή της στους ομίλους.

Πάμε με τον άσο.

Συνεχίζουμε το ματς της Ντινάμο Τιφλίδας με την Νέφτσι Μπακού.

Η ομάδα της Γεωργίας ηττήθηκε 2-1 εντός στο ντέρμπι από την Ντιναμό Μπατούνι την τελευταία αγωνιστική πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος Γεωργίας κι έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτή ήταν, μάλιστα, η δεύτερη κολλητή ήττα στο γήπεδό της και ήρθε με βασανιστικό τρόπο, καθώς είδε το προβάδισμά της από το 17’ να ακυρώνεται με γκολ στο 78’ και τελικά να δέχεται δεύτερο στην εκπνοή.

Σε φινάλε ακατάλληλο για… καρδιακούς η Νέφτσι επικράτησε με 1-0 της Καραμπάκ με γκολ στην εκπνοή, την προσπέρασε στη βαθμολογία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν για πρώτη φορά μετά το 2013. Επιστροφή και στην Ευρώπη μετά από μια εφταετία, ο τρίτος προκριματικός γύρος είναι το ταβάνι της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έδωσε δύο φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, έφερε ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Ολίμπια και κέρδισε 2-1 τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Πάμε και εδώ με τον άσο.

Δελτίο
Μπόντο Γκλιμτ - Λέγκια Βαρσοβίας Προκριματικά Champions League07/07/21 19:00 1 2 2-3
Ντιναμό Τιφλίδας - Νεφτσί Μπακού Προκριματικά Champions League07/07/21 19:00 1 2.5 1-2
Απόδοση Δελτίου: 5.00
Ποντάρισμα: 100
Αποτέλεσμα: Χαμένο
TIPSTERS
X