Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο διεθνές τουρνουά «Mutua Madrid Open», που θα φιλοξενηθεί αυτήν την εβδομάδα στην ισπανική πρωτεύουσα και δύο ημέρες πριν τον πρώτο του αγώνα, μίλησε για τα σχέδια του.

«Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θα ήθελα να είμαι πιο σταθερός στο σερβίς μου και να αυξήσω το ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σερβίς. Θα ήθελα να με… δω να ανεβαίνω περισσότερο στο φιλέ και να έχω καλύτερο ποσοστό κερδισμένων πόντων. Αυτοί είναι οι τομείς που θέλω να βελτιωθώ. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, θα με βοηθήσουν να γίνω πιο επιθετικός και πιο ολοκληρωμένος τενίστας», σχολίασε ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος παραμένει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναφερόμενος στην συμμετοχή του στο συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά και στις βλέψεις του για την κατάταξη της ATP, ο «Tsitsifast», τόνισε: «Οι προσδοκίες που έχω πλησιάζουν πολύ σ΄ αυτό που έκανα εδώ πριν από δύο χρόνια, με την πρόκριση στον τελικό. Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτήν την εβδομάδα όπως και γι΄ αυτές που ακολουθούν. Πλησιάζω στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτήν την σκέψη γιατί εργάζομαι και προπονούμαι σκληρά. Νιώθω ότι είναι η ευκαιρία μου να κάνω κάτι διαφορετικό».

Οσον αφορά στους αγώνες με τον Ναδάλ και με την ευκαιρία της ήττας που γνώρισε την περασμένη εβδομάδα από τον Ισπανό «βασιλιά του χώματος», στον τελικό της Βαρκελώνης, ο Τσιτσιπάς, επεσήμανε: «Την επόμενη φορά που θα παίξουμε, θα πρέπει να ασκήσω περισσότερη πίεση σε συγκεκριμένες στιγμές και όχι απλά να τον περιμένω να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία. Μερικές φορές ένιωσα ότι ήμουν πολύ παθητικός. Θα μπορούσα να είχα ρισκάρει λίγο παραπάνω».

TIPSTERS