Σάλος είχε προκληθεί στα διεθνή ΜΜΕ από την αποκάλυψη της κηδεμονίας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς από τον πατέρα της και ανθρώπων του κύκλου του. Ουσιαστικά, τα οικονομικά, αλλά και τα προσωπικά της, ελέγχονταν από τον πατέρα της και άλλους τα τελευταία 13 χρόνια υπό μια μορφή νόμιμης κηδεμονίας.

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν η κορυφαία τραγουδίστρια της ποπ στις ΗΠΑ, γνωστή για επιτυχίες όπως το Oops I Did It Again! και Toxic, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική της υγεία.

Το δικαστήριο τη δικαίωσε μόλις λίγους μήνες πριν, δίνοντάς της πίσω την ελευθερία της.

Γιατί δημιουργήθηκε η κηδεμονία;

Η τραγουδίστρια άρχισε να συμπεριφέρεται κάπως αλλοπρόσαλλα το 2007, μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της με τον Κέβιν Φέντερλιν και αφού έχασε την επιμέλεια των δύο παιδιών τους.

Μια σειρά από δημόσια περιστατικά προκάλεσαν ανησυχία για την ψυχική της υγεία, με τη σταρ να γίνεται πρωτοσέλιδο επειδή ξύρισε το κεφάλι της και χτύπησε το αυτοκίνητο ενός φωτογράφου με μια ομπρέλα.

Το 2008, εισήχθη δύο φορές στο νοσοκομείο έπειτα από απόφαση για ψυχιατρική αξιολόγηση, μεταξύ άλλων μετά από ένα περιστατικό στο οποίο φέρεται να αρνήθηκε να παραδώσει τους γιους της, μπλέκοντας σε μεγάλο καβγά με την αστυνομία.

Η προσωρινή κηδεμονία ξεκίνησε περίπου αυτή την περίοδο και πήρε χαρακτήρα μονιμότητας αργότερα το ίδιο έτος.

Σε πρόσφατες δικαστικές καταθέσεις, οι δικηγόροι του πατέρα της Τζέιμι είχαν πει ότι η κηδεμονία ήταν «απαραίτητη για την προστασία της Μπρίτνεϊ με όλη τη σημασία της λέξης». Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν: «Η ζωή της ήταν σε χάος και ήταν σε σωματική, συναισθηματική, ψυχική και οικονομική δυσκολία».

Κυριολεκτικά ήταν κλεισμένη στο σπίτι της και δεν έβγαινε ποτέ. Έχει και τα καλά του θα σκεφτεί κανείς, με χαλάρωση στο σπίτι, ψυχαγωγία στο διαδίκτυο, ταινίες, επιτραπέζια, νέες συνταγές και κηπουρική. Όμως οδηγήθηκε σε μία ακραία κατάσταση που προκάλεσε σάλο στα ΜΜΕ.

Τι είναι η κηδεμονία

Ουσιαστικά, η κηδεμονία αποτελεί έναν τρόπο για να περιορίζονται τα άτομα από το να παίρνουν αποφάσεις από μόνα τους, κυρίως λόγω ψυχολογικών ή ψυχιατρικών προβλημάτων. Η κηδεμονία της Σπίαρς είχε να κάνει τόσο με το οικονομικό σκέλος, αφού αποτελούσε μία πολύ… κερδοφόρα επιχείρηση, αλλά και με το προσωπικό. Ο Τζέιμι Σπίαρς ήταν υπεύθυνος και για τα δύο μέρη, αλλά παραιτήθηκε από προσωπικός κηδεμόνας της κόρης του το 2019 επικαλούμενος λόγους υγείας. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από έναν επαγγελματία φροντίδας που είχε διορίσει το δικαστήριο.

Ο Σπίαρς τέθηκε σε αναστολή ως κηδεμόνας της οικονομικής περιουσίας της κόρης του τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού αντικαταστάθηκε από έναν λογιστή που επέλεξε η Μπρίτνεϊ και ο δικηγόρος της.

Τα χρόνια που βρισκόταν υπό την κηδεμονία, η Σπίαρς κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, είχε μια επιτυχημένη πορεία στο Λας Βέγκας και έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας θητείας ως κριτής στο US X Factor.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τι ακριβώς συνέβη με τον πατέρα της

Τι περιελάμβανε η κηδεμονία

Η κηδεμονία έχει εξουσία στα οικονομικά της και στις αποφάσεις της σταδιοδρομίας της καθώς και σε σημαντικά προσωπικά ζητήματα, όπως οι επισκέψεις της στους έφηβους γιους της και για το αν μπορεί να ξαναπαντρευτεί.

Όπως η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «Θέλω να μπορέσω να παντρευτώ και να κάνω ένα μωρό. Μου είπαν αυτή τη στιγμή ότι δεν μπορώ να το κάνω.»

Είπε επίσης ότι αναγκάστηκε να πάει σε περιοδεία και, να πάρει φάρμακα που δεν ήθελε.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που προέκυψαν, αποκαλύφθηκε ότι η επιρροή της κηδεμονίας επεκτάθηκε ακόμη και στο… χρώμα των ντουλαπιών της κουζίνας της.

Ακόμη, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το τηλέφωνο και το υπνοδωμάτιο της τραγουδίστριας είχαν παραβιαστεί από προσωπικό ασφαλείας που εργαζόταν για τον πατέρα της.

Η αντίδραση του πατέρα της

Ο κ. Σπίαρς είπε ότι αγαπά την κόρη του «άνευ όρων» και «προσπάθησε να κάνει αυτό που είναι προς το συμφέρον της».

Μετά την κατάθεση της κόρης του στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του είπε ότι «λυπάται που βλέπει την κόρη του να υποφέρει και να πονάει τόσο πολύ».

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι ο κ. Σπίαρς ήταν υπεύθυνος για τους περιορισμούς που τέθηκαν στην ιδιωτική ζωή της κόρης του και ζήτησε να διερευνηθεί η μαρτυρία.

Μετά την αίτηση της Μπρίτνεϊ τον Ιούλιο για αντικατάστασή του, ο κ. Σπίαρς συμφώνησε να παραιτηθεί από τη θέση του κηδεμόνα της και αργότερα ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει εάν η ίδια η κηδεμονία θα έπρεπε να συνεχιστεί.

«Μέσω της κηδεμονίας, η Μπρίτνεϊ μπόρεσε να επιστρέψει σε μια πορεία σταθερότητας σε όλες αυτές τις φάσεις της ζωής της», δήλωσε ο δικηγόρος του. «Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και τώρα είναι καιρός η Μπρίτνεϊ να πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωής της».

TIPSTERS
X