Στους στόχους της FIFA για τη διαιτησία, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Living Football», ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Πιερλουίτζι Κολίνα. «Ο στόχος της FIFA είναι να υπάρχουν δίκαια αποτελέσματα στο γήπεδο και η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου», είπε ο διάσημος Ιταλός πρώην διαιτητής.

«Μέρος του οράματος του προέδρου Ινφαντίνο για το μέλλον είναι να καταστήσει το VAR πιο προσιτό για μεγαλύτερο αριθμό ομοσπονδιών. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που μπορεί να εφαρμοστεί με μικρότερο αριθμό διαθέσιμων καμερών», πρόσθεσε, ενώ για την παρουσία των γυναικών στη διαιτησία, με αφορμή την παρουσία της Βραζιλιάνας, Εντίνα Αλβες Μπατίστα, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, τόνισε:

«Ήμασταν ευχαριστημένοι με την πολύ καλή απόδοση της Εντίνα και των βοηθών της, αλλά δεν μας εξέπληξε. Όλες οι αποφάσεις όσον αφορά τις επιλογές διαιτητή λαμβάνονται λόγω της ποιότητας. Για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, ετοιμάζουμε διαιτητές δεν προετοιμάζουμε άνδρες ή γυναίκες διαιτητές, οπότε κριτήριο είναι η ποιότητα. Θα υπάρξει χρόνος για τη λήψη αυτής της απόφασης και εύχομαι σε όλους τους διαιτητές, άνδρες και γυναίκες, να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί είναι μια εμπειρία που έζησα δύο φορές στη ζωή μου και μπορώ να πω ότι είναι απλά εξαιρετική.»

TIPSTERS
X