Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 αρχίζει σήμερα (25/3, 21:45), ανήμερα της Εθνικής εορτής και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνεγερσία, απέναντι σε έναν αντίπαλο κορυφαίου επιπέδου. Ο λόγος για την Ισπανία, που θα υποδεχθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο «Νουέβος Λος Κάρμενες» της Γρανάδας, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης.

Αγωνιστικά, ο Δημήτρης Πέλκας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής και συγκεκριμένα στο ισχίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμος, ενώ η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα για να γίνει γνωστό και το μέγεθος του προβλήματος.

Αναφορικά με την πιθανή ενδεκάδα, η αμυντική πεντάδα έχει «κλειδώσει», καθώς στο τέρμα θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ακραίοι μπακ οι Μπακάκης (δεξιά), Τσιμίκας (αριστερά) και στόπερ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Τζαβέλα.

Αν επιλεχθεί να παίξει η ομάδα με τρεις μέσους, ο Ανδρούτσος θέτει υποψηφιότητα για τη θέση στο πλάι των Ζέκα και Μπουχαλάκη. Επίσης σίγουρος θεωρείται ο φορμαρισμένος Μπακασέτας, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις θα διεκδικήσουν οι Μασούρας, Γιακουμάκης, Φορτούνης, Μάνταλος και Λημνιός.

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί από την UEFA ο 40χρονος Ιταλός Μάρκο Γκουίντα (επιπέδου elite), με βοηθούς τους συμπατριώτες του Καρμπόνε, Περέτι και τέταρτο ρέφερι τον Φάμπιο Μαρέσα. Υπενθυμίζεται ότι στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν προβλέπεται η χρήση του VAR.

Την ίδια ώρα με τον αγώνα της Εθνικής θα ξεκινήσει και η δεύτερη αναμέτρηση του ομίλου, εκείνη ανάμεσα σε Σουηδία και Γεωργία, στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

TIPSTERS
X