Πηγή έμπνευσης χαρακτήρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον Ρότζερ Φέντερερ, με αφορμή την επιστροφή του 39χρονου Ελβετού στους αγώνες.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος νίκησε (6-2, 6-3) τον Λούκας Πουίγ στην πρεμιέρα του στο Open της Μασσαλίας και θα αντιμετωπίσει απόψε (18:30) τον Πιέρ-Ιγκ Ερμπέρ, προσπαθώντας να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο τουρνουά, δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του Φέντερερ, ο οποίος αποκλείστηκε από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στα προημιτελικά του Qatar Open.

«Έπαιξε καλά, αν και έχασε» είπε ο Τσιτσιπάς. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κερδίσει μερικούς ακόμη αγώνες. Τελικά νιώθω ότι ξαναστάθηκε στα πόδια του, θα βρει τον δρόμο του, να τον ακολουθήσει. Χρειάζεται μόνο λίγους αγώνες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε. Δεν φέρνει μόνο χαρά στην κοινότητα του τένις, αλλά και στους παίκτες του τένις» πρόσθεσε ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος ήταν μόλις πέντε ετών, όταν ο Φέντερερ έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, τον Φεβρουάριο του 2004.

«Ο Ρότζερ είναι επίσης πηγή έμπνευσης. Νομίζω ότι με βοηθά επίσης σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου. Είναι ωραίο να τον βλέπω να παίζει, ώστε να μπορώ να κάνω ένα είδος σύγκρισης, αν και δεν θα μπορέσω ποτέ να φτάσω στο επίπεδό του. Αλλά εξακολουθώ να νιώθω ότι είναι κάτι που μπορώ να κοιτάξω και να θαυμάσω, το οποίο είναι πραγματικά ωραίο».

TIPSTERS
X