Για τον βραζιλιάνο Βιτάο ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ασχολείται με μία ακόμη περίπτωση Βραζιλιάνου αριστεροπόδαρου στόπερ, που έγινε γνωστός από… σπόντα το περασμένο καλοκαίρι στα μέρη μας. Ο λόγος για τον Βιτάο που ανήκει στη Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά παίζει δανεικός στην Ιντερνασιονάλ, δίδυμο με τον Μολέδο!

Τον 22χρονο Βιτάο πρώτο-έφερε στην Ευρώπη, πριν από μία 3ετία για λογαριασμό του ουκρανικού κλαμπ ο Ζοσέ Μπότο (ναι, ο σημερινός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ). Η Σαχτάρ το 2019 έσκασε για την αγορά του 4.000.000, χωρίς ο Βιτάο να είναι καν μέλος της πρώτης ομάδας της Παλμέιρας!

Με το που έσκασε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η ΦΙΦΑ έδωσε την δυνατότητα σε προπονητές και παίκτες λόγω πολέμου να φεύγουν χωρίς τις άδειες των ομάδων τους και να υπογράφουν όπου θέλουν αρχικά για 3 μήνες και μετά για επιπλέον ένα χρόνο, ο Μπότο κινήθηκε για τον Βιτάο αλλά ο Λουτσέσκου δεν ήθελε προσθήκη Μάρτιο μήνα και ενώ ο ΠΑΟΚ έτρεχε ένα μεγάλο σερί.

Τον περασμένο Ιούνιο, λοιπόν, ο Βιτάο έφτασε πολύ κοντά στην ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος στόπερ αποτελούσε «καψούρα» του Ματίας Αλμέιδα, οι «κιτρινόμαυροι» κατέθεσαν επίσημη πρόταση στη Σαχτάρ (για ετήσιο δανεισμό του, με αξιόλογο loan fee και οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2023), είχαν από κοντά και τον παίκτη που έδειχνε να θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο μέχρι και ο Αλμέιδα μίλησε τότε με τον Βιτάο όπως αναφέρει το radar.gr!

Η Σαχτάρ όμως, τα βρήκε με την Ιντερνασιονάλ για να επεκτείνει για ακόμη ένα χρόνο τον δανεισμό του Βιτάο, ο οποίος και πείστηκε τελικά να συνεχίσει στην μεγάλη ομάδα της πατρίδας του με στόχο να πάρουν το πρωτάθλημα (είναι δεύτερη, πίσω από την Παλμέιρας, αλλά στο -10, 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε). Και στην ΑΕΚ μάλλον… έμειναν παγωτό με την συγκεκριμένη εξέλιξη αφού είχαν πιστέψει πως θα τον έκαναν δικό τους.

Η βραζιλιάνικη Serie A ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, ο Βιτάο βέβαια έχει συμφωνήσει να μείνει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο κι ενώ το συμβόλαιό του με την Σαχτάρ τελειώνει το 2025. Ο Ολυμπιακός φέρεται να θέλει να εκμεταλλευτεί τις άριστες σχέσεις του με το ουκρανικό κλαμπ, την επιθυμία του Βιτάο να παίξει ξανά στην Ευρώπη αλλά και το γεγονός πως το εθνικό πρωτάθλημα στην Βραζιλία θα έχει τελειώσει και ο άσος θα παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Βιτάο είναι τοπ κλας στόπερ, με χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 ευρώ, έχοντας καταγράψει από τον Απρίλιο συνολικά 31 συμμετοχές (με 1 γκολ) στην Ιντερνασιονάλ. Δύσκολη κι ακριβή περίπτωση πάντως αφού κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες τον έχουν στο στόχαστρο. Βέβαια λόγω και Μαρσέλο, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να του δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο…

TIPSTERS
X