Τι ζητάει ο Αϊτόρ για να ανανεώσει και γιατί φοβάται την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Ο Αϊτόρ οδηγεί μέχρι τώρα τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, με τον Ισπανό εξτρέμ να έχει κάνει το μακράν καλύτερο ξεκίνημα καριέρας, με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 7 αγωνιστικές.

Είναι ο πιο καταλυτικός παίκτης στο γκρουπ του «μέντορά» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρότι αυτό το καλοκαίρι αποκτήθηκαν οι «γκλαμουράτοι» και ακριβοπληρωμένοι Μπερνάρ και Βέρμπιτς.

Ο Αϊτόρ με τα 2.000.000 χρηματιστηριακή αξία, είναι στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, με αποδοχές κοντά στις 400.000 ευρώ. Βέβαια με τη σεζόν που κάνει και με τον (Ισπανό) ατζέντη που έχει πάει μίνιμουμ για τα «διπλά» και… βάλε, είτε ανανεώνοντας με τους «πράσινους», είτε πηγαίνοντας σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα.

Αν και ο 26χρονος άσος πάντα εξιτάρεται με την προοπτική να επιστρέψει και να παίξει σε μία αξιόλογη ομάδα της πατρίδας του. Γνωρίζοντας βέβαια πως σε αυτή την περίπτωση το κασέ του δεν θα μπορεί να πάει πάνω από την 600άρα (αλλά θα παίζει στη La Liga), όπως αναφέρει το radar.gr.

Πάμε και στο διά ταύτα: ο agent Μποτίνες δε βιάζεται να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με το «τριφύλλι», παρότι έχει πάρει τα σχετικά μηνύματα. Ποντάρει στο μομέντουμ που είναι υπέρ του πελάτη του, ξέρει πως όσο ο Αϊτόρ τα σπάει και δη στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, τόσο θα ανεβαίνει η… τιμή της μετοχής του και θέλει να το εκμεταλλευτεί μακροπρόθεσμα βάζοντας στο «παιχνίδι» κι άλλες μπιγκφοράτες ομάδες.

Ο ίδιος ατζέντης άλλωστε το έκανε πετυχημένα αυτό και με την υπόθεση του επίσης Ισπανού πελάτη του, Πάολο Φερνάντες του Βόλου. Δεν μπόρεσε βέβαια λόγω Μπέου να… ενεργοποιήσει τον Ολυμπιακό αλλά «έπαιξε» μεταξύ των δύο «δικεφάλων», κάνοντας συμφωνία κι ανοίγοντας την πόρτα της ΑΕΚ και κλείνοντας αυτή του ΠΑΟΚ (ο Σαββίδης δεν θέλει να ακούει το όνομα… Μποτίνες).

Για τους υποψιασμένους και γνώστες δεν είναι άσχετο με τα παραπάνω, το «μυστικό» που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην ελληνική πιάτσα agents και θέλει την ΑΕΚ να έχει ξεκινήσει ήδη το φλερτ της με τον Μποτίνες για τον Αϊτόρ! Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή φέρεται πρόθυμη να του προσφέρει συμβόλαιο του εκατομμυρίου σε ετήσιες αποδοχές!

Τουλάχιστον κάτι τέτοιο έχει επικοινωνήσει από Ισπανία μεριά κι ας είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς. Λεπτομέρεια: Η ΑΕΚ έχει γεμάτο ρόστερ στους εξτρέμ με Τσούμπερ, Ελίασον, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ (ενίοτε παίζει εκεί και ο Γκατσίνοβιτς) ενώ από τον Γενάρη θα προστεθεί και ο Φερνάντες. Βέβαια ο Μαροκινός δεν θα μείνει, ο Λιβάι Γκαρσία υπολογίζεται και ως φορ από τον κόουτς Αλμέιδα ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να παίξει και θέμα πώλησής του…

Στον Παναθηναϊκό πάντως δεν… πέφτουν από τα σύννεφα. Το συγκεκριμένο σενάριο είναι σε γνώση τους ενώ ξέρουν πως και ο Ολυμπιακός παραδοσιακά παρακολουθεί / «παρεμβαίνει» σε υποθέσεις τύπου Αϊτόρ, πόσο μάλλον που έχει πλέον και Ισπανό προπονητή (Μίτσελ). Και για αυτό ο Αλαφούζος θα προσπαθήσει να κλείσει το θέμα της ανανέωσης του στην μουντιαλική διακοπή του πρωταθλήματος (Νοέμβριο / Δεκέμβριο), πριν μπει και στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του…

Για να μην το κάνω λύσσα, οι «πράσινοι» δεν θέλουν με τίποτα ο Αϊτόρ να τους προκύψει… «Γκατσίνοβιτς Νο 2» και ο Μποτίνες να αποδειχθεί… «Μαλένοβιτς Νο 2» (ο ατζέντης του Σέρβου μέσου που είχε ήδη τον Τσούμπερ στην ΑΕΚ, της πήγε και τον «Γκάτσι»)! Το φοβούνται όμως…

Και ο Μποτίνες έχει ήδη βάλει πολύ υψηλά τον πήχη και… ξεκινά με την απαίτηση να πάρει ο Αϊτόρ συμβόλαιο αντίστοιχο με αυτά που δόθηκαν το καλοκαίρι σε Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον. Χοντρικά το δεύτερο υψηλότερο κάτω από τον Μπερνάρ! Δεν θα ενδώσει στα 600 με 700 χιλιάρικα τον χρόνο και με τα τωρινά δεδομένα δεν πέφτει κάτω από τα 900 χιλιάρικα! Μην ξεχνάμε πως οι Μποτίνες / Αϊτόρ αν το καλοκαίρι πάνε αλλού μπορούν να διεκδικήσουν και bonus signing ως ελεύθερος, όχι όμως και από τον Παναθηναϊκό εφόσον ανανεώσει…

TIPSTERS
X